top of page

Taller per a menors estrangeres 

Amb col·laboració amb Actua SCCL i Ferran Badal

menors estrangeres
6 DE FEBRER, 2021
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
DESCRIPCIÓ

El taller es va fer amb la col·laboració d'Actua, cooperativa d'iniciativa social amb seu a Vilafranca del Penedès. Actua són un equip de professionals orientats a l’empoderament i al desenvolupament de persones, equips i projectes enfocats en generar oportunitats per fer possible la transformació de la societat.

El nostre tallerista escollit va ser Ferran Badal. Ferran és coordinador intern de l’Escola Municipal de Música de Mataró, director artístic de Comusitària i professor de banda, flauta travessera i projectes de Música i Comunitat a l’EMM Mataró des del 2010.

Aquest taller va tenir com a públic a menors estrangeres no acompanyades. El tallerista va dirigir una sèrie d'activitats enfocades a la participació activa del públic; ens va ensenyar un llenguatge gestual anomenat "soundpainting" per poder improvisar juntes, les joves van poder dirigir l'orquestra, vam tocar bandes sonores que ens van demanar, vam xerrar sobre curiositats que tenien... va ser molt divertit i enriquidor per nosaltres!

Captura%20de%20pantalla%202021-02-08%20a

Taller per a gent gran

Amb col·laboració residències i Roser Rios

gent gran
13 D'ABRIL, 2021
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
DESCRIPCIÓ

El taller es va fer amb la col·laboració de diverses residències de gent gran i la musicoterapeuta Roser Rios, treballadora de Musicoteràpia Penedès, com a tallerista. Hi van participar les resiències Mare Ràfols, Ricard Fortuny i Inglada Via. Donades les circumstàncies sanitàries, es van efectuar a l'aire lliure, als patis de les mateixes residències.

La Roser és professora de llenguatge musical i piano, té un Màster en Musicoteràpia, té formació en piano, clarinet, veu, educació especial i percussió corporal, treballa a l'EMAP i l'escola Delta-Espiga, du a terme sessions individuals o grupals amb infants amb diversitat funcional, fa tallers amb nadons, famílies i gent gran i és ​Membre de l' ACMT (Associació Catalana de Musicoteràpia).

Les residències d'avis, el col·lectiu d'aquest taller, formen part d'un grup especialment perjudicat i vulnerable durant la pandèmia. Després d'un any van fer la seva primera activitat amb gent externa al centre. Vam interpretar una selecció especial de peces conegudes, mentre les participants utilitzaven mocadors, palets i altres recursos per acompanyar la música amb moviments. Ràpidament, es van animar a cantar grupalment cançons que havien format part de la banda sonora de les seves vides!

pinnae1_edited.jpg
Escoles de primària

Taller per escoles de primària

Amb col·laboració amb diverses escoles de primària

15 JUNY, 2021
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
DESCRIPCIÓ

El taller es va fer amb la col·laboració de escoles de primària de Vilafranca del Penedès següents: Escola Josep Baltà i Elias, Escola Montagut, Escola Vedruna Sant Elies, Escola Mas i Perera i Escola Sant Ramon.

El tallerista Ferran Badal va ser l'encarregat, una vegada més, de guiar el taller dirigit a les alumnes de 3r i 4rt de les escoles de primària citades. Durant el taller, vam fer un recorregut per diverses bandes sonores i cançons conegudes de música clàssica.

Ferran ens va ensenyar un llenguatge anomenat "soundpainting" on, a través del gest, vam obtenir eines per improvisar juntes amb el públic i així poder fer música. Se'ls va demanar que preparessin el material prèviament amb les professores de música. 

El taller va acabar amb un petit concert de l'orquestra i una performance musical conjunta entre músiques i participants. Les alumnes van estar molt participatives i juntes vam viure una experiència molt divertida!

Camerata Penedès, Auditori Municipal, Vi
bottom of page