L'ORQUESTRA

Som joves músics formats en alguns dels conservatoris europeus més prestigiosos (com Salzburg, Colònia, Düsseldorf, Freiburg o Basel) i amb una àmplia trajectòria professional: els nostres membres són col·laboradors habituals de les principals orquestres del país com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra del Palau de les Arts, l'Orquestra de Cadaqués o Le Concert des Nations, liderada per Jordi Savall, entre d'altres. 

Després de més de 10 anys sobre els escenaris junts, emprenem ara una nova etapa com a nova orquestra de cambra resident a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès.

Camerata Penedès està formada pels 10 músics que constitueixen la cooperativa i compta amb col·laboradors segons les necessitats artístiques de cada projecte.

 
 

QUÈ ENS MOU?

Camerata Penedès és una orquestra en forma de cooperativa. Creiem en la música com a eina de transformació social. Basada en la qualitat artística, l'arrelament al territori i la dignitat professional, pretenem fer-nos un lloc en el panorama musical català.

Així doncs, considerem que la cultura requereix de la participació ciutadana i creiem que hem d'anar més enllà de l'activitat concertística.

Volem apropar la música al gran públic, creant espais de música assequible i accessible per persones que no hi tenen fàcil accés.

COM TREBALLEM?

Per assolir els nostres objectius, treballem amb: 

· Col·laboracions locals. Realitzem projectes amb entitals locals, com escoles de música i corals.

· Micro obert. Sempre que podem, obrim un espai de diàleg amb el públic al finalitzar el concert per compartir inquietuds i/o impressions.

· Flexibilitat. Tot i estar constituïda per 10 músics fixes, comptem amb col·laboradors i convidats depenent de les necessitats del programa. 

· Amb i sense director. Alternem les produccions amb i sense director.

· Acció social. Apropant la música a espais poc convencionals. 

· Sense jerarquies. Creada des de la més absoluta horitzontalitat, tots els membres són partícips de cada decisió, votada de manera assembleària.

CONEIX-NOS!

 
 

TRANSPARÈNCIA

- 2020. Hem estat un dels projectes guanyadors de la tercera Convocatòria de Projectes a l’Impuls Social pel Territori organitzat per la Fundació Pinnae amb una quantitat de 10.000 euros. Aquests aniran destinats al projecte Camerata Apropa, dirigit a joves amb necessitats socioeducatives i tindrà el seu àmbit d’actuació a l'Alt Penedès.

Logo oficial de Camerata Penedès, dissenyat per somcoure
  • Canal oficial de Twitter de Camerata Penedès
  • Canal oficial d'Instagram de Camerata Penedès
  • Canal oficial de Facebook de Camerata Penedès

Orquestra resident a:

Logotip dels patrocinadors de Camerata Penedès, Auditori de Vilafranca del Penedès i Ajutament de Vilafranca del Penedès

Col·labora:

logotip de la fundació Pinnae, entitat col·laboradora de Camerata Penedès, amb seu a Vilafranca del Penedès