top of page
L'orquesta

L'ORQUESTRA

Camerata Penedès és una orquestra professional i estable, una agrupació apassionada i capaç d'oferir repertoris atractius i originals d'una qualitat excepcional. Som l'orquestra del Penedès, resident a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès i amb projecció arreu del territori, realitzant concerts per tota la geografia catalana i gires a les principals ciutats del país. Som una orquestra integrada essencialment per músics joves formats en alguns dels conservatoris europeus més prestigiosos (com Salzburg, Colònia, Düsseldorf, Freiburg o Basel) i amb una àmplia trajectòria professional: els nostres membres són col·laboradors habituals de les principals orquestres del país com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra del Palau de les Arts, l'Orquestra de Cadaqués o Le Concert des Nations, liderada per Jordi Savall, entre d'altres.

 

Vam néixer amb el desig de crear una orquestra diferent, cooperativa i assembleària i amb una direcció artística decidida i atrevida. Volem redescobrir i compartir les grans obres per a formació de cambra i també promoure i abordar la música de creadores i artistes contemporànies. Al llarg dels últims anys hem dut a terme estrenes absolutes de compositors com  Javi Martínez Campos i Jordi Domènech i hem redescobert l'obra d'autores dones com G. Bacewicz i L. Holmes. A més, hem afrontat grans obres per a orquestra, com la Simfonia num.41 Júpiter de W.A. Mozart, la 4ª Simfonia de G. Mahler,  el Triple Concert en Do Major Op. 56 de L. v. Beethoven o les serenates per a cordes de Dvorak, Elgar i Txaikovsky. Aquesta propera temporada comptarem amb una altra estrena absoluta: "Canción al Alba" en la seva versió per orquestra de corda, de Raquel García Tomás.

 

Compromeses amb el territori, hem col·laborat amb escoles de música, projectes socials i col·lectius vulnerables i hem treballat amb conjunts musicals com el Tempus Trio, el Bambú Ensemble, la Polifònica de Vilafranca, la Coral Aglepta i el cor de noies Nàiades, entre d'altres. L'orquestra ha treballat i treballarà també amb destacades solistes i directores, d'entre els quals destaquem Lorenza Borrani, Anna Puig, Elena Rey, Sara Bitlloch, Marta Cardona, Pablo Barragán, Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez, entre d'altres.

Camerata Penedès pot aparéixer en format d'orquestra simfònica o orquestra de cambra i compta amb col·laboradors segons les necessitats artístiques de cada projecte.

IMG_6648 (1).jpg
Què es mou?
com treballem?

QUÈ ENS MOU?

Camerata Penedès és una orquestra en forma de cooperativa. Creiem en la música com a eina de transformació social. Basada en la qualitat artística, l'arrelament al territori i la dignitat professional, pretenem fer-nos un lloc en el panorama musical català.

Així doncs, considerem que la cultura requereix de la participació ciutadana i creiem que hem d'anar més enllà de l'activitat concertística.

Volem apropar la música al gran públic, creant espais de música assequible i accessible per persones que no hi tenen fàcil accés.

COM TREBALLEM?

Per assolir els nostres objectius, treballem amb: 

· Col·laboracions locals. Realitzem projectes amb entitals locals, com escoles de música i corals.

· Micro obert. Sempre que podem, obrim un espai de diàleg amb el públic al finalitzar el concert per compartir inquietuds i/o impressions.

· Flexibilitat. Comptem amb col·laboradores i convidades depenent de les necessitats del programa. 

· Amb i sense director. Alternem les produccions amb i sense directora.

· Acció social. Apropant la música a espais poc convencionals. 

· Sense jerarquies. Creada des de la més absoluta horitzontalitat, totes els membres són partícips de cada decisió, votada de manera assembleària.

IMG_7298.jpg
Transparència

TRANSPARÈNCIA

- 2023- 2024. La Generalitat de Catalunya ens ha atorgat 56.626 euros mitjançant les subvencions de projectes singulars de promoció de l'economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d'intercooperació

 

- 2023. L'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) ens ha atorgat 26.444,93 euros mitjançant la subvenció de les activitats de les formacions musicals estables 2023.

- 2023. L'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona ens ha atorgat 12.541 euros mitjançant la subvenció per orquestres professionals i estables.

- 2022. L'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) ens ha atorgat 16.500 euros mitjançant la subvenció de les activitats de les formacions musicals estables 2022.

- 2022. L'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona ens ha atorgat 12.710 euros mitjançant la subvenció per orquestres professionals i estables.

2021. Hem signat un contracte amb durada de 4 anys amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. El contracte ens reconeix com residents a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès amb uns tres o quatre concerts cada any per un valor estimat de 134.450,32 euros (més IVA).

- 2020. Hem estat un dels projectes guanyadors de la tercera Convocatòria de Projectes a l’Impuls Social pel Territori organitzat per la Fundació Pinnae amb una quantitat de 10.000 euros. Aquests aniran destinats al projecte Camerata Apropa, dirigit a joves amb necessitats socioeducatives i tindrà el seu àmbit d’actuació a l'Alt Penedès.

 

bottom of page