top of page
L'orquesta

L'ORQUESTRA

Som joves músics formats en alguns dels conservatoris europeus més prestigiosos (com Salzburg, Colònia, Düsseldorf, Freiburg o Basel) i amb una àmplia trajectòria professional: els nostres membres són col·laboradors habituals de les principals orquestres del país com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra del Palau de les Arts, l'Orquestra de Cadaqués o Le Concert des Nations, liderada per Jordi Savall, entre d'altres. 

Després de més de 10 anys sobre els escenaris junts, emprenem ara una nova etapa com a nova orquestra de cambra resident a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès.

Camerata Penedès està formada pels 10 músics que constitueixen la cooperativa i compta amb col·laboradors segons les necessitats artístiques de cada projecte.

Les violinistes Marina Arrufat, Sara Balasch i Marina Sala durant un concert de Camerata Penedès a l'Auditori municipal de Vilafranca del Penedès
Què es mou?
com treballem?

QUÈ ENS MOU?

Camerata Penedès és una orquestra en forma de cooperativa. Creiem en la música com a eina de transformació social. Basada en la qualitat artística, l'arrelament al territori i la dignitat professional, pretenem fer-nos un lloc en el panorama musical català.

Així doncs, considerem que la cultura requereix de la participació ciutadana i creiem que hem d'anar més enllà de l'activitat concertística.

Volem apropar la música al gran públic, creant espais de música assequible i accessible per persones que no hi tenen fàcil accés.

COM TREBALLEM?

Per assolir els nostres objectius, treballem amb: 

· Col·laboracions locals. Realitzem projectes amb entitals locals, com escoles de música i corals.

· Micro obert. Sempre que podem, obrim un espai de diàleg amb el públic al finalitzar el concert per compartir inquietuds i/o impressions.

· Flexibilitat. Tot i estar constituïda per 10 músics fixes, comptem amb col·laboradors i convidats depenent de les necessitats del programa. 

· Amb i sense director. Alternem les produccions amb i sense director.

· Acció social. Apropant la música a espais poc convencionals. 

· Sense jerarquies. Creada des de la més absoluta horitzontalitat, tots els membres són partícips de cada decisió, votada de manera assembleària.

Violoncels, violes i clave durant el primer concert de temporada de Camerata Penedès a l'auditori municipal de Vilafranca del Penedès

CONEIX-NOS!

Coneix-nos
Roberto Ordax, l'excel·lent oboïsta de Camerata Penedès
Transparència

TRANSPARÈNCIA

- 2022. L'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) ens ha atorgat 16.500 euros mitjançant la subvenció de les activitats de les formacions musicals estables 2022.

- 2022. L'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona ens ha atorgat 12.710 euros mitjançant la subvenció per orquestres professionals i estables.

2021. Hem signat un contracte amb durada de 4 anys amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. El contracte ens reconeix com residents a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès amb uns tres o quatre concerts cada any per un valor estimat de 134.450,32 euros (més IVA).

- 2020. Hem estat un dels projectes guanyadors de la tercera Convocatòria de Projectes a l’Impuls Social pel Territori organitzat per la Fundació Pinnae amb una quantitat de 10.000 euros. Aquests aniran destinats al projecte Camerata Apropa, dirigit a joves amb necessitats socioeducatives i tindrà el seu àmbit d’actuació a l'Alt Penedès.

 

bottom of page