HAYDN I MOZART

Camerata Penedès amb Lorenzo Coppola i Cristina Esclapez

17 D'OCTUBRE a les 19h, 2021
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
fotografia de la pianista Cristina Esclapez
PROGRAMA

Concert per a piano i orquestra núm. 27 en Si Bemoll, Wolfgang Amadeus Mozart

Simfonia n.53 en Re Major, Franz Joseph Haydn

NOTES

La prolífica col·laboració entre Lorenzo Coppola i Camerata Penedès ofereix al públic una visió lluminosa, divulgativa i teatral de Joseph Haydn a través de la seva genial Simfonia número 53 en Re Major.

Per acabar aquest petit homenatge a l'estil galant, seguirem amb una altra obra de l'últim terç del segle XVIII; el Concert número 27 en Si Bemoll de Wolfgang Amadeus Mozart interpretat per la pianofortista Cristina Esclapez.

CRISTINA ESCLAPEZ

Cristina Esclapez (Madrid, 1978) realizó sus estudios en el Conservatorio Superior de Música de Murcia con Ramón Muñoz, y en el Conservatorio Real de Bruselas con Patricia Montero.
Ha tocado en diversas regiones españolas, además de Italia, Bélgica, Luxemburgo, Francia y Alemania. Como solista cabe destacar la Integral de la obra para teclado de J. Haydn y el Clave bien Temperado (libro I) de J. S. Bach, pero es en el terreno de la música de cámara donde se encuentra más a gusto, realizando recitales con excepcionales músicos como Viçens Prats, Jaime Martín, Benoît Fromanger, Julia Gállego, Claudi Arimany, Etienne Plasman, Vincent Lucas, Philippe Bernold, Branimir Slokar, Michel Becquet, Simeón Galduf, Lorenzo Coppola, Walter Seyfarth, entre otros.
Es invitada regularmente como pianista acompañante al Curso de Torroella de Montgrí, Curso Internacional de Benidorm, Curso de clarinete “Julián Menéndez” de Ávila, Ciclo de “jóvenes solistas” de La Alberca, Congreso Nacional de clarinete, Convención Nacional de flauta, Ciclo “Espacios Sonoros”, Ciclo de música de cámara del MUBAM...
Desde 2008 se encuentra en excedencia de su plaza en el Conservatorio Superior de Música de Murcia. Actualmente trabaja como repertorista en el Conservatori Superior del Liceu y en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

LORENZO COPPOLA

De 1991 a 1995 ha estat alumne d'Eric Hoeprich a la classe de clarinet històric del Conservatori Reial de l'Haia, obtenint el diploma final. Ha col·laborat amb els següents ensambles especialitzats en la interpretació de música barroca i clàssica amb instruments històrics:
 
Les Arts Florissants (W. Christie), La Petite Bande (S. Kuijken), Orchestra del XVIII secolo (F. Brüggen), Freiburger Barockorchester (G. von der Goltz), La Grande Ecurie et la Chambre du Roy (JC Malgoire).
 
Actua amb conjunts de música de cambra com:
Kuijken Quartet (S. Kuijken), Ensemble Philidor, Ensemble Zefiro (A. Bernardini), Académie St Cécile (P. Couvert), Manon Quartett (A. Daskalakis),
Ha estat professor en cursos de música antiga: Prato (de 1993 a 1999), Urbino (1998 i 2006), Caixa de Barcelona (Cadis 1999, Castelló de la Plana 2000), Casa de Mateus (2002, 2003).
Des de 2004 és professor de clarinet històric a l'Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona.
Ha gravat unes peces del repertori de Mozart amb clarinet (Serenadas KV 375 & 388, Gran Partita KV 370, Quintet KV 581 per a clarinet i cordes, Concert per a clarinet i orquestra KV622), col · laborant amb Ensamble Zefiro, Ensamble Philidor, Quartet Kuijken, Freiburger Barockorchester) per a cases discogràfiques com: Harmonia Mundi, Callyope, Astrée-Auvidis.

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Piano solista: Cristina Esclapez

Direcció artística: Lorenzo Coppola

DURADA DEL CONCERT
1 hora
fotografia del clarinetista especialitzat en música amb interpretació històrica Lorenzo Coppola