top of page

EL MAGNIFICAT DE BACH

Camerata Penedès amb la Polifònica de Vilafranca

DIUMENGE 9 DE FEBRER 2020, 19h
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
PROGRAMA

Il pianto d'Arianna, P. A. Locatelli

Battalia à 10, Heinrich Biber

Magnificat, BWV 243, Johann Sebastian Bach

NOTES

Locatelli ens farà viure la desesperació d’Ariadna, filla de Minos i Pasífae, quan veu que el seu estimadíssim Teseu l’ha abandonada en una illa, sola, mentre la seva germana i ell marxen amb vaixell a viure el seu amor lluny d’ella. El dramatisme i expressivitat de Il Pianto d’Arianna ens endinsarà en aquesta vetllada plena de contrastos.

 

La battaglia de H.F. Biber farà un homenatge directe al Penedès, obra dedicada a Bacchus, deu del vi, de les vinyes i de la disbauxa. En aquesta batalla Biber va incloure recursos instrumentals realment innovadors a la seva època que després van esdevenir més habituals. Poseu-hi atenció a veure si alguna cosa us sorprèn al llarg de tota la batalla! Una peça que ens ofereix dramatisme, alegria i absurd a parts iguals. 

 

La Polifònica s’hi afegirà per tancar el concert amb la cirereta del pastís: El Magnificat. Una de les obres corals cabdals del mestre J.S.Bach que juntament amb la Misa en si menor, és de les poques obres del compositor basades en un text llatí. 

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Cor: Coral Polifònica de Vilafranca

Direcció: Josep Prats

Solistes: Ulrike Haller (soprano)

Mariona Llobera (mezzosoprano)

Jorge J. Morata (tenor)

German de la Riva (baix)

Presentador: David Puertas (musicòleg) 

DURADA DEL CONCERT
1 hora i 30 minuts
Camerata Penedès durant el seu concert amb la Coral Polifònica de Vilafranca del Penedès, a l'auditori municipal de Vilafranca del Penedès
bottom of page