top of page

LES QUATRE ESTACIONS

Camerata Penedès amb Marta Cardona

DIUMENGE 2 DE DESEMBRE 2018, 19h
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
PROGRAMA

Concerto Grosso en Sol menor, Op. 6, Núm. 8, per a la Nit de Nadal, Arcangelo Corelli 

Les Quatre Estacions, A. Vivaldi

NOTES

Les estacions de l'any són font d'inspiració per a artistes de tots els períodes i corrents estètics. Entre les composicions més celebrades i populars, hi trobem Les Quatre Estacions de Vivaldi, que des de la segona meitat del segle XX s'han convertit en un dels grans hits de la música clàssica.  

 

Aquests concertos grossos amb violí solista estan vinculats amb uns sonets. Algunes fonts diuen que van ser escrits pel mateix Vivaldi i d'altres diuen que només s'hi va inspirar. 

 

El concert compta amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet. 

MARTA CARDONA

S’inicia a la música de la mà del seu pare i es forma violinísticament amb Xavier Turull, Evgeny Grach i Isabel Vilà i obté el Premi d´Honor del Conservatori Superior de Música del Liceu. Realitza diversos postgraus als conservatoris Codarts de Rotterdam, Brussel·les, i a la Universität Mozarteum de Salzburg sota els mestratges de Gordan Nikolich, Igor Oistrack i Clemens Hagen. També ha rebut consells dels violinistes Ruggiero Ricci, Michaela Martin, Abel Tomàs, A. Altenburguer, S. Fatkoulin, Hagai Shaham...

Ha format part de la Jove Orquestra de la Unió Europea i de la Gustav Mahler Judend Orchester sota la batuta de Claudio Abbado, B. Haitink i Myung-Whun Chung. Ha estat convidada com a concertino en diferents orquestres com ara l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra del Gran Teatre del Liceu, Kammart Ensemble i l’Orquestra del Penedès, realitzant gires i enregistraments per la Xina, el Japó i Amèrica del Sud. També col·labora regularment amb l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Galícia, participant als festivals de Jardins de Pedralbes, Pau Casals, Schubertíada de Vilabertran i el Fringe Madrid.

Ha estat invitada com a violí coprincipal de l’Scotish Chamber Orchestra, principal de la Camerata 432, violí solista de Barcelona 216 i de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI.

En l´àmbit de música moderna, ha actuat amb Marcelo Mercadante, Buika i Sílvia Pérez Cruz, amb la qual acaba de col·laborar en el seu últim disc. Actualment és membre de la Nederlands Kammerorkest.

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Violí solista i directora: Marta Cardona

Col·laboració: Alumnat de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet

DURADA DEL CONCERT
1 hora
La violinista excepcional Marta Cardona amb el seu violí, que va ser solista amb la Camerata Penedès
bottom of page