top of page

LES QUATRE ESTACIONS

Concert pedagògic

DIVENDRES 30 DE NOVEMBRE 2018, 10h
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
PROGRAMA

Les Quatre Estacions, A. Vivaldi

NOTES

Aquesta activitat pedagògica constarà de dues parts ben diferenciades. La primera part consistirà en la visita de tots els alumnes de tercer de primària de Vilafranca del Penedès. En dues sessions, guiats de la mà d’Ernest Martínez i amb ajuda de l’orquestra, les criatures coneixeran els diferents instruments que hi ha a dalt de l’escenari i podran sentir-los per separat. Després, però, vindrà la part divertida: sentir els diferents motius musicals i poder relacionar-los amb elements de la naturalesa que ells coneixen. L'objectiu és que els infants es puguin acostar a una orquestra de cambra, coneixer-la i sentir-la.

 

Des de Camerata volem oferir la possibilitat a tot l’alumnat de l’escola de conèixer una orquestra i sentir música clàssica de manera totalment gratuïta. Sense fer cap tipus de distinció i oferint l’oportunitat a persones que, desgraciadament d’altra manera, potser no l’haurien tinguda.


La segona part, d'altra banda, té un caire més pedagògic, ja que a Camerata Penedès partim de la convicció que tot acte pedagògic és una acció de transformació social. L’alumnat de l’Escola de Música
de Vilafranca del Penedès vindrà a assajar amb l'orquestra per preparar un concert conjunt. Cada infant tindrà un adult de referència, amb qui compartirà faristol, fet que permetrà una atenció més personalitzada per cada criatura, per ajudar-lo amb les dificultats tècniques i musicals.

La culminació serà durant el concert, on l’alumnat de l’Escola de Música de Vilafranca del Penedès podrà ensenyar la feina feta al públic, posant en pràctica tot el seu aprenentatge.

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Presentador: Ernest Martínez Solà

Escoles participants: Escola Dr. Estalella i Graells, Escola Cristòfor Mestre, Escola Pau Boada, Escola Mas i Perera, Escola Dolors Piera, Escola Montagut, Escola Baltà Elias, Col·legi Sant Josep, Col·legi Vedruna-Sant Elies, Col·legi Sant Ramon de Penyafort.

DURADA DEL CONCERT
1 hora
Ernest Martínez, violinista de Camerata Penedès, durant el primer concert de l'agrupació
bottom of page