top of page

CAMERATA PENEDÈS VIRA CAP AL JAZZ

Amb el saxofonista Lluc Casares

30 DE GENER a les 19h, 2022
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Fotografia del prestigiós saxofonista jazz català Lluc Casares
PROGRAMA

Focus, dedicat a S. Getz, E. Sauter

Sis dances romaneses, B. Bartok

Palladio, K. Jenkins (amb alumnes)

NOTES

Focus (1961) és, tal vegada un dels més bells experiments entre la música clàssica i el jazz. El seu compositor, Eddie Sauter, gran admirador del llenguatge de Béla Bartók i Igor Stravinsky, disposa una teranyina timbrico-lírica amb la finalitat que, originalment, el saxofonista Stan Getz enllacés les seves improvisacions amb l'orquestra de cordes.

En aquest cas, serà Lluc Casares qui les teixirà amb Camerata Penedès. Sense sortir del segle XX, arrodonirem aquest programa amb les Sis dances folklòriques del geni magiar Bartôk.

A més, oferim a les escoles de música l'opció que alguns dels seus alumnes participin al concert amb nosaltres a l'obra final: Palladio, de Karl Jenkins.

LLUC CASARES

Lluc Casares (Barcelona, 1990). Saxofonista i clarinetista, aficionat a la composició i als arranjaments per diferents formats instrumentals. Acabat de tornar de Nova York, 2 anys a The Juilliard School estudiant amb mestres de la talla de Wynton Marsalis, Kenny Washington o Ben Wolfe han fet que en Lluc amplii el seu coneixement i vincle amb la tradició Jazzística. En Lluc és la primera persona de l’estat espanyol en estudiar el prestigiós programa Artist Diploma a la Juilliard. Abans va cursar el grau superior a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i el seu màster al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) on va rebre classes de la llegenda europea Ferdinand Povel, Durant aquest temps en Lluc va fer un intercanvi de mig any a Temple University (Philadelphia) on va estudiar amb el famós saxofonista Dick Oatts.


Sketches Overseas (Outside In Music 2018) és l’últim disc com a líder d’en Lluc. Gravat a Nova York, aquest ha guanyat el premi “millor disc de Jazz del 2018” que otorga el grup Enderrock. El seu primer disc com a líder, RED (Temps Records 2015) el va portar a tocar sota el seu nom pels escenaris més importants d’Amsterdam i Barcelona. En Lluc ha gravat més de 20 discs com a sideman i forma part dels grups Smack Dab i The Gramophone Allstars. Ha tocat a alguns dels festivals més importants d’Europa com el North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival, Marciac Jazz Festival, Jazz Middelhein, Baloise Session, i el Festival de Jazz de Terrassa entre d’altres. També a tocat a clubs com el Dizzy’s Club Coca Cola i Fat Cat de NYC, Bimhuis d’Amsterdam, Jamboree de Barcelona i el Jazz at Lincoln Center de Xangai. Al llarg de la seva carrera en Lluc ha tingut la sort de tocar amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman entre d’altres.

Juntament amb un grup d’amics músics afins, al 2019 en Lluc va formar The Changes, un col·lectiu i segell discogràfic orientat a donar sortida a nous projectes sense les directrius i limitacions d’agents externs.

En Lluc dóna classe a l’ESEM (Taller de Músics), ha donat classe també al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears) i ha impartit un seminari al conservatori de Torí (Itàlia) i diverses masterclasses a 2 instituts de Xangai (Xina).

Un dels moments cúspides de la seva carrera ha estat recentment, quan la Jazz at Lincoln Center Orchestra amb Wynton Marsalis el van convidar a tocar un tema en un Palau de la Música Catalana ple fins la bandera al Febrer del 2020.

En Lluc toca un Clarinet de la marca Backun model Q Series.

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Saxo solista: Lluc Casares

Piano: Txema Riera

Bateria: Andreu Pitarch

DURADA DEL CONCERT
1 hora
bottom of page