top of page

BACH I TXAIKOVSKY: DE DÉU A LA TERRA

Amb Elena Rey com a concertino-directora

13 DE MARÇ, 2022
TEATRE PRINCIPAL ARENYS DE MAR
PROGRAMA

· Contrapunctus I-IV (l’Art de la Fuga), J.S. Bach   

· Langsamer Satz, A. Webern   

· Serenata per a cordes op.48, P. I. Txaikovsky

NOTES

Per obrir el concert, gaudirem d’una selecció de fugues de L’art de la Fuga de J. S. Bach, un dels grans pilars de la història de la música. Tot seguit, serà el torn d’una de les obres més emblemàtiques i romàntiques d’Anton Webern, el Langsamer Satz. Tancarem el concert amb una peça que P. I. Txaikovsky va escriure en una època de serenor després d’uns anys durs: La Serenata per cordes, una obra de bellesa malenconiosa i de calidesa emocional, que barreja folklore rus amb tradició europea, corals, dances i algun regust Mozartià. 

IMG_3426.jpg

Fotografia de Silvia Poch

ELENA REY

Guardonada en diferents concursos, duu a terme una carrera tant solística com de cambra que la vinculen amb un ampli ventall d’artistes. Actualment col.labora com a concertino convidada a l’Orquesta Sinfónica del Principado de Astúrias, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Nacional d’Espanya, Orquesta de Extremadura, Orquestra Filarmònica de Gran Canaria i Antwerp Symphony Orchestra. Ha estat convidada com a concertino/directora amb formacions com la Camerata de la Schubertíada i la Camerata Penedès.

Ha tocat amb músics com Claudio Martínez Mehner, Seon-Jin Cho,Vera Martínez Mehner, Natalia Prishepenko, Gordan Nikolitch, David Quiggle, Jonathan Brown, Matthias Goerne entre d’altres. Ha participat en nombrosos festivals com Encuentro de Música de Santander, Festival Coïncidences Angers, Isola d’Elba Musicale Europa, Schubertíada de Vilabertran, Musika-Musica Bilbao, Santo Domingo Festival, Lucerne Festival, Les Reencontres d’Arles, Stresa Festival, Enclave de Cámara, Heidelberg Streichquartettfest, Biennale de Quartets de Barcelona, Hong Kong Arts Festival, Música Ocupa Ecuador, Salzburg Festival, i els Proms de Londres. Els seus concerts han sigut retransmesos per Catalunya Música, Radio Clàssica i Deutschlandkuktur.

Ha actuat a les principals sales de concerts d’Europa com el Palau de la Música de Barcelona, Auditori de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Fundação Gulbenkian de Lisboa, Concertgebouw de Ámsterdam, Philharmonie de Berlín, Elbphilharmonie de Hambrugo, Royal Albert Hall de Londres...


L’Elena ha sigut membre del Dalia Quartet, Trio Lorca i l’Orquestra de Cadaqués, i forma part de l’Orquestra Da Camera i BCN216. Toca regularment amb Funktion Ensemble, Crossing Lines i BandArt, grup liderat pel violinista Gordan Nikolitch. Ha estat convidada com a cap dels segons violins en orquestres com la del Palau de les Arts, Sinfónica de Castilla y León i l’Orquesta Sinfónica de Euskadi, i com a ajuda de concertino a Royal Scottish National Symphony Orchestra i Helsinborg Symphony Orchestra.


En l’àmbit docent és convidada regularment com a professora a joves orquestres com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Durant el curs 2019/2020 ha estat professora de violí del Conservatori Superior de Música del Liceu.
El seu interès per altres gèneres musicals l’ha portada a col·laborar amb Sílvia Pérez Cruz en la gravació i gira del disc “Vestida de Nit”, actuant arreu d’Europa, Sudamèrica i Àsia en llocs tan emblemàtics com el BlueNote de Tokio. Ha participat en nombroses bandes sonores de pel.lícules de directors com Eduard Cortés i Isabel Coixet.

 

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Directora/concertino: Elena Rey

DURADA DEL CONCERT
1 hora
bottom of page