SHOSTAKOVICH I ELGAR

Amb Vera Martínez-Mehner com a concertino-directora

13 DE MARÇ, 2022
AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
PROGRAMA

Quartet de corda número 8, D. Shostakovich

Serenata per a cordes,  Elgar

NOTES

Sota la direcció de Vera Martínez-Mehner, violinista d'un dels quartets més prestigiosos del món, el Quartet Casals, Camerata Penedès proposa un viatge al llarg del segle XX.

En aquest programa veurem com es mesclen el colorisme postromàntic de Edward Elgar amb la seva Serenata per cordes en Mi menor, op. 20 -una de les obre smés completes del compostior anglès- amb el llenguatge personal i revolucionari del rus Dmitri Shostakovich amb el seu Quartet de corda número 8 que, en aquesta ocasió, serà interpretat per tota una orquestra de corda.

vera_edited.jpg
VERA MARTÍNEZ-MEHNER

Va néixer a Madrid i va estudiar a la "Escuela Superior de Música Reina Sofía" amb els professors Serguei Fatkouline i Zakhar Bron, amb qui va acabar els seus estudis superiors a la Hochschule für Musik de Colònia. Al mateix temps va aconseguir el titol de postgraduat a Alemania ja com a membre del quartet casals amb el Cuarteto Alban Berg. Al mateix temps va aconseguir el títol de postgraduat a Alemanya ja com a membre del Quartet Casals amb el Quartet Alban Berg.

Ha guanyat importants premis com el primer premi i premi especial a la millor interpretació clássica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el segon premi al Concurs Internacional de violí "Henry Wieniawsky" a Polònia (1997). Com a membre del Quartet Casals ha guanyat dos primers premis en els concursos internacionals de Londres (2000) i Hamburg (2002) i el "Premio Nacional de Música" (2006).

Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, com l´Orquestra Simfònica de Santo Domingo, l´Orquestra de Cambra de la "Escuela Superior de Música Reina Sofía", l´Orquestra simfònica de Palma de Mallorca, l´Orquestra de cambra "Andrés Segovia" i l´Orquestra de cambra Reina Sofia, amb directors com James Judd, Victor Pablo, Antoni Ros Marbà, Zubin Mehta i Yehudi Menuhin. Ha fet col.laboracions amb la "Deutsche Kammerphilarmonie Bremen" i ha tocat en concerts de música de cambra amb Gèrard Caussé, Harald Schoneweg, Marta Gulyàs i Claudio Martínez Mehner. Amb el seu germá, Claudio, fa recitals de violí-piano i com a membre del grup Funktion fa regularment concerts de música contemporánia.

Des dels seus 18 anys, és membre fundadora del Quartet Casals, amb el qual ha fet concerts a les millors sales d´Europa, Nord Amèrica, Amèrica llatina i Japó. Amb el quartet ha fet una desena de gravacions per al segell Harmonia Mundi.

FITXA ARTÍSTICA

Orquestra: Camerata Penedès

Violoncel solista: Vera Martínez-Mehner

DURADA DEL CONCERT
1 hora